АВТО 4x4

Дъжд прекрати етап 11 от рали Дакар 2013, Бареда под въпрос

Днешният етап 11 от рали Дакар 2013 отново изненада участниците с обилни количества дъжд. Отсечката, която късно снощи бе съкратена с 30 километра заради лошото време, днес стана непроходима след старта на автомобилите и камионите. Така, мотоциклетисти и ATV-пилоти успяха да изкарат планираният етап, но за автомобили и камиони той бе прекратен още в първата третина на отсечката.

Българските екипажи Петър Ценков Иван Маринов и Орлин Алексиев – Пламен Николов все още са насред трасето, но не е ясно дали точките от сателитния тракер отговарят на тези, определени от организаторите за основни контроли. Така ще разберем по-късно дали нашите състезатели са завършили успешно.

Няколко автомобила пресякоха голяма част от трасето, но бяха изтеглени от там от организаторите. За момента, водача за деня е Роби Гордън, следван от Борис Гадашин, Лусио Алварез, Жиниел де Вилиерс, Стефан Петерханзел, Орландо Теранова и Нани Рома.

Що се отнася до мотоциклетите, голямата новина е не толкова новата етапна победа на Кърт Касели, а най-вероятното отпадане на Хуан Бареда Борт. Испанецът е паднал лошо на етапа и макар да завърши 5-и, стартът му утре съвсем не е сигурен…

Comments are closed.