АВТО 4x4 / Интересно

Defend the Defender: Да спасим Land Rover Defender!

land_rover_defender_defend_the_defenderСписание OFF-road.BG се присъединява към международната петиция, организирана от тунинг майстора Азфал Кан (Afzal Kahn) в защита на Land Rover Defender. Ръководството на Jaguar Land Rover има намерение да спре производството на култовия офроудър след 2015 година и в момента по цял свят се въздига вълна от недоволство на собственици и заклети фенове на возилото.

Какво е общото между Биг Бен, Бъкингамския дворец, замъкът Уинзор и Land Rover Defender? Всички те са безспорни примери за емблематичните британски творения. А едно от тях сега е под сериозна заплаха… Defender е една от последните икони на британската автомобилна индустрия, превърнал се в еталон за неуморим работен кон. Още от пускането си в производство през 1983 госина като 110, оф-роудърът е вършил каква ли не тежка работа – полицейски автомобил, фермерска машина, спасителен всъдеход, линейка, експедиционно возило… Британската армия, както и повечето други по цял свят, има дълга история с „Дефи“. Дори и американските военни използват Defender, осъзнавайки, че е по-способен от Humvee.

Затова всички ние – собственици, ентусиасти, фенове или просто ценители на истинските неща на колела трябва да спасим този иконичен автомобил. Това може да стане като подкрепим започнатата от Kahn Design петиция, която да накара ръководството на Jaguar Land Rover да преосмисли позицията си по спирането на Land Rover Defender. Нека да не оставим още една британска икона да бъде убита. Не и след като за нея все още има предостатъчно работа за вършене…

Петицията Defend the Defender може да подпишете ТУК!

Comments are closed.