MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Днес стартира легендарната ендуро надпревара Erzberg Rodeo XVIII

От днес до неделя тече 18-ото издание на легендарната екстремна ендуро надпревара Erzberg Rodeo. Класиката, провеждаща се в неработеща кариера в Австрия, от години събира екстремисти на 2 колела, както и елита на мотоциклетния спорт.

В тазгодишното Erzberg Rodeo, за пореден път ще има и силно българско участие. На старта ще застанат 10 родни състезатели, сред които и две дами – близначките Габриела и Биляна Мартинови, които с право могат да се нарекат най-добри при жените и в ендурото, и в мотокроса. Редом с тях ще застане и баща им Николай Мартинов – Сървайвъра, който е неуморим боец в кроса и в ендурото и голям спортист.

Останалите българи също са «от сой» – Мартин Иванов (шампион в BG X-Enduro Championship за миналата година), Станислав Стоянов (шампион в РШЕ 2011), Ангел Минков (най-добре класиралият се българин на Ерзберг досега) Михаил Митов и Стоян Пачарозов (класирали се в челната петица на BG X-Enduro Championship), ветеранът Данчо Йорданов и изключително талантливият Андон Чулев.

Comments are closed.