рали Breslau / Рали Новини

Доайенът Владимир Илиев поведе в Balkan Breslau 2013 на етап 2

balkan_breslau_rallye_2013-ss2aДоайенът на моторспорта Владимир Илиев, навигиран от Александър Стоянов поведе генералното класиране след етап 2 на Balkan Breslau 2013 в крос-кънтри класа. Вчерашната отсечка от Тетевен до Старосел, с дължина близо 200 км, бе много динамична, със сложна навигация, но и с прави, позволяващи много висока скорост. Това доведе до няколко инцидента, един от които доста сериозен. Що се отнася до екстремния клас, там падна голямо ровене в калта и трудно атакуване на стръмни скатове.

Владо и Александър изпуснаха етапната победа заради 2-минутно наказание за превишена скорост на контролна отсечка. Така, най-бърз за деня стана израелският екипаж Рац Хайман – Хилел Сегал (Pointer), който в общата подредба е 6-и. Челната тройка за деня допълниха миналогодишните победители в крос-кънтри класа Десислав Славчев и Маргарита Стайнова Mercedes G), които в генералното са четвърти. Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR) бяха с най-бързо време за деня, но подобно на Илиев, получиха 6-минутно наказание и останаха 5-и на отсечката, а кметът на Тетевен Милен Милев (Jeep Wrangler) завърши преди тях и в момента е 2-ри в генералното. Зетят на Милев – Димитър Ничев, който също е участник в маратонския клас, вчера се класира на 22-ро място, а в генералното е една позиция по-нагоре. Другият български екипаж – Станислав Стоянов и Павел Радев (Nissan Patrol) даде 6-о време, а в общата подредба е 20-и, заради проблеми от първия етап на Balkan Breslau Rallye 2013.

Пилотът ни в ATV класа Васил Томов (КТМ), който пропусна първия етап заради повреда, вчера показа класата си и спечели отсечката до Старосел, но все още е на последно място, тъй като има да избива сериозно наказателно време. При UTV новият лидер в класирането е Фабрис Дела Барбера (Polaris RZR).

При мотоциклетите, най-бърз в етап 2 на Balkan Breslau Rallye 2013 бе Симон Шимел (КТМ), който оглави и генералното класиране. За съжаление, през деня стана сериозен инцидент с израелския пилот Омер Шошани, който катастрофира в дърво и бе приет в болница със съмнения за счупени ребра. За щастие, Омер е само със сериозни натъртвания, но за него Balkan Breslau Rallye 2013 приключи.

balkan_breslau_rallye_2013-ss2bВ клас „екстремен” на Balkan Breslau Rallye 2013 битката бе между лидера в генералното класиране Мартин Хеле (Toyota Proto) и французинът Кристоф Моан (Land Rover Tomcat). Моан взе етапната победа, но Хеле все още води с 6 минути в общата подредба.

Днешният етап 3 на Balkan Breslau Rallye 2013 е в района на Старосел, кат одължината на етапа е над 300 километра за клас „крос-кънтри” и близо 230 за екстремната категория.

Comments are closed.