АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Dodge Journey Crossroad дебютира в Чикаго с оф-роуд оптика

На започналия днес автомобилен салон в Чикаго бе представен новият Dodge Journey Crossroad. Модификацията на вана с повишена проходимост, който е познат в Европа и България като Fiat Freemont предлага приятна за окото оф-роуд оптика.

Dodge Journey Crossroad ще се появи на пазара през пролетта. Автомобилът е с модифицирани черни брони в allroad стил, нови странични стъпенки и матова черна решетка. Виждаме също хромирани акценти, нови светлини и 19-инчови черни джанти. В купето няма разлика спрямо конвенционалната версия, но се забелязват черни кожени седалки и инфоразвлекателна система  Uconnect с 8,4-инчов дисплей. Кожен е и мултифункционалният волан.

За задвижването на Dodge Journey Crossroad се грижат два бензинови агрегата. Базовият е 2,4-литров със 173 к.с. и 225 Нм, а по-мощният е 3,6-литров V6 с 283 к.с. и 352 Нм. Те са стиковани с 4- и 6-степенни автоматични скоростни кутии, а 4×4 задвижването е опционално.

Новият кросоувър ще е позициониран между Journey SXT и Journey Limited, а цената му в САЩ започва от 24 995 долара. Все още не се знае дали оф-роуд пакетът ще се предлага и за европейския му брат Fiat Freemont.

Comments are closed.