Международни / Рали Новини

Драми и триумфи след етап 4 на Hellas Rally Raid 2014

hellas_rally_raid_2014_ss4_1  Вече изминаха 4 дни от международната надпревара Hellas Rally Raid 2014. В състезанието, участието си продължават и повечето български екипажи, с променлив успех.

В клас SSV можем да сме горди, че все още начелно на генералната подредба е Цветелин Цанев (Polaris). Българинът е с неголяма преднина пред Дусан Рандисек с Arctic Cat. Вторият ни участник Мартин Иванов е на 6-о място в общото класиране на Hellas Rally Raid 2014 с технически проблеми. Що се отнася до екипажа Цанко Цанков – Зорница Тодорова, те претърпяха тежка катастрофа и са вън от играта. Макар машината да е потрошена, пилотите са добре и се прибраха в България.

hellas_rally_raid_2014_ss4_2Подобен инцидент се случи и с екипажа ни Константин Чолаков – Николай Грънчев с Toyota Hilux RR. Тимът държеше изключително темпо и се бе прицелил в почетната стълбичка, но на вчерашният етап 4 от Hellas Rally Raid 2014 претърпя катастрофа. Причината е, че водачът в генералното Жером Пелише допуснал навигационна грешка и започнал да се движи срещу трасето, нацелвайки челно машината на българите. За съжаление, автомобилът на нашите е тежко пострадал, и те ще пропуснат днешния етап, за да успеят да се оправят. Това автоматично ги отпраща назад в класирането. Що се отнася до Пелише, неговата Toyota е с минимални поражения.

hellas_rally_raid_2014_ss4_3При мотоциклетите, начело на класирането в Hellas Rally Raid 2014 е световният шампион по мотокрос Матиас Валкнер, който дебютира в рали-рейда.

снимки: marathonrally.com

Comments are closed.