рали Breslau / Рали Новини

Две седмици до старта на рали Breslau Poland 2015!

breslau_poland_2015_startТочно две седмици остават до старта на международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2015. Най-голямото, най-желаното и едно от най-старите състезания в Европа за пореден път ще привлече елита на европейския трофи и рали-рейд оф-роуд. „Класическото“ издание на рали Breslau в в Германия и Полша ще се проведе от 27 юни до 4 юли 2015 година, а организаторът Александър Ковачев и неговият международен екип отново са ни спретнали големи изненади и емоции.

Breslau Poland 2015 за втора поредна година ще се проведе като две паралелни надпревари – класическото тежко оф-роуд рали, което познаваме от самото му създаване (с много блата, лебедки и екстремни ситуации), както и пълноформатна рали-рейд надпревара, предлагаща ни един мини „Дакар“ по песъчливите трасета на Полша. Надпреварата и в двата класа е отворена за всички типове возила – мотоциклети, ATV, SSV, автомобили и камиони, а тази година ни очаква една уникална рали битка, след като по инициатива на пилотите на двуколесни машини, ще има само крос-кънтри (рали) клас за тях.

Споменавайки трасета, Breslau Poland 2015 ще предложи изцяло нови и непокорявани до момента терени около полския град Познан, като Алекс Ковачев обещава наистина уникални отсечки, както за „екстремистите“, така и за „ралиджиите“. Стартът на Breslau Poland 2015 ще бъде в добре познатата мина крайл Лайпциг, която е била чест домакин на старта или финала на Бреслау, както и на Baja Deutschland, в частта, незасегната от екозабраните. Маршрутът на надпреварата ще мине през полигоните на Жаган, Познан и Борне Сулиново, а финалът ще бъде край Дравско Поморске. Керванът ще бивакува в 4 лагера, подготвяйки се за 8 състезателни дни и 1500 км трасета.

В допълнение, заедно с първите два етапа на Breslau Poland 2015, ще се проведе и кръг от немския оф-роуд шампионат German Offroad Masters (GORM).

Интересни участници и машини се очакват на старта на Breslau Poland 2015. За съжаление, тази година няма да видим родни пилоти на старта, след като всички пазят силите си за българската версия на Бреслау през есента. Но и без тях палитрата ще е пъстра – на старта в крос-кънтри класа ще застане победителят от Balkan Breslau 2014 Раз Хайман, както и подгласниците му Стенски. При камионите в крос-кънтри класа пък ще участва бивш заводски Камаз!

Както винаги през последните години, Breslau Poland 2015 ще може да бъде следено онлайн на сайта на надпреварата rally-breslau.com, благодарение на сателитни тракери. Списание OFF-road.BG традиционно ще покрива надпреварата „на терен“ и ще ви информира за всичко най-важно и интересно. Готови ли сте?

Comments are closed.