MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Две традиционни мотокрос състезания този уикенд

tradicionen_motokros_biala_vasil_levski_2015Две традиционни мотокрос състезания са планирани за този уикенд, като подгрявка за предстоящото Гран при на Сливен. Първото ще се проведе в град Бяла, Русенско, като втори кръг от Северозападния шампионат, а другото ще бъде във Васил Левски.

Традиционен мотокрос – Бяла
Традиционният мотокрос в град Бяла се провежда за втора поредна година под егидата на Община Бяла. Пилотите ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ1, МХ2 и МХ3.

След първия кръг на Северозападния мотокрос шампионат, лидер в клас МХ65 сс е Димитър Грозданов, който стана втори в Троян миналата седмица, следван от Християн Даков и Петър Станков. Конкуренцията при най-малките мотоциклети наистина ще е голяма, тъй като там ще се включат доста деца, сред които и Виктор Бориславов.

При 85 сс мотоциклети ще бъде интересно, тъй като на трасето в Бяла ще видим поредната битка между Жулиян Георгиев и Алекс Димитров, който води в класирането. Втори и трети до момента са Виктор Касабов и Румен Мирчев. Топ 3 в тази категория ще атакува и състезателят на домакините Даниел Велков, който тази година прави дебют в републиканския шампионат. В клас МХ2 челната тройка представляват Любомир Васев, Тони Цветков и Кристиян Петков, а при най-големите – МХ1 лидери са Калоян Илиев, Денислав Ангелов и Георги Исидоров. При 250 сс мотоциклети на клас МХ3 води Мартин Маринов, а при 450 сс – Веселин Малинов.

Традиционен мотокрос – Васил Левски

Традиционният мотокрос във Васил Левски ще се проведе за 34-та поредна година на трасето „Кичурин“. Състезанието там винаги е било много атрактивно, заради конфигурацията на трасето и се очаква с нетърпение от доста състезатели.

В клас МХ1 надпреварата в Левски най-вероятно ще пропуснат фаворитите в РШ по мотокрос Николай Йовчев и Тодор Тотев. Това обаче ще даде поле за изява на други таланти на българския мотокрос. Фаворит в клас МХ2 за мотокроса във Васил Левски за момента е Кристиян Ангелов.

Подобно на състезанието в Слатина, доста оспорвана се очаква да бъде надпреварата в клас МХ3, където Георги Тодоров ще се стреми към втора победа за сезона. Състезателят от Бургас се представи много добре в първото традиционно мотокрос състезание на Слатина и е достатъчно подготвен, за да вземе първото място и в Левски. Силна конкуренция обаче ще му бъде един фаворитите в класа Юлиян Райчев, който се намира на второ място във временното класиране.

Comments are closed.