MOTO & ATV / Международни / Мотокрос Новини / Рали Новини

Джони Уолкър мачка и в The Tough One след Hell’s gate

jonny_walker_the_tough_one_2015Британецът Джони Уолкър продължава победната си серия в Hard Enduro шампионата 2015, грабвайки победата в The Tough One. Изключително екстремното като замисъл състезание предложи изненадващо сухи метеорологични условия, сравнително добро време и много емоции. Това е първа победа на англичанина в тази надпревара и трета поредна за сезона, след като спечели състезанията Ales Trem и Hell’s gate.

На старта на The Tough One тази година застанаха близо 220 състезатели в категориите Pro и Expert. Уикендът започна перфектно за Уолкър още от самото начало, след като първи стигна до мотора си и поведе колоната пред хилядите зрители, събрали се въпреки студа на Нантмар Куори – „родното място“ на The Tough One. Пилотът на КТМ натрупа известна преднина пред архиопонента си Греъм Джарвис и въпреки, че направи малка грешка в края на първата обиколка, остана начело. Във всичките останали 12 обиколки, Уолкър не позволи да бъде изпреварен и заслужено взе победата в The Tough One.

graham_jarvis_the_Tough_One_2015„Това бе едно добро състезание за мен. Поведох още от старта и след това се опитах да избегна всички грешки. Знаех, че Греъм ще се опитва да ме изпревари, особено след средата на надпреварата. Въпреки, че направих 2 малки грешки, успях да си задържа преднината до края. С целия отбор свършихме страхотна работа днес и затова съм много щастлив, че най-накрая успях да спечеля The Tough One!” – бяха думите на Уолкър след финала.

Греъм Джарвис (Husqvarna) се опита да притесни Уолкър в края на състезанието, но бе невъзможно. Така той остана на второто място.

andreas_lettenbichler_the_Tough_One_2015Кошмарна първа обиколка преживя съотборникът на Джарвис Алфредо Гомеш, който се озова върху паднал състезател. Проблеми в участъка с гумите пък наложиха помощ от публиката, което го забави допълнително. Все пак въпреки, че бе извън топ 10, до четвъртата обиколка той успя да се добере до Андреас Летенбихлер и да го преодолее в петата, за да се качи на третото място на подиума. Така Лети остана четвърти, а топ 5 допълни Марио Роман.

Comments are closed.