АВТО 4x4 / тунинг

Един брутално модернизиран Dodge Power Wagon

dodge_power_wagon_offroad_tuningИнтернет изданието Autoevolution.com попадна на една доста интересна обява за продажба на Dodge Power Wagon от 1950 г. с присаден LS3 двигател и куп други оф-роуд подобрения.

Малко са нещата, по-готини от реставриран и модифициран автомобил. Хем се запазва класическата визия, хем под нея се таи сериозна сила и надеждност. Какво повече може да искате? Това вече се превръща в култ и автомобилни фенове от целия свят се заразяват лесно.

Първият Dodge Power Wagon излиза на пазара през 1946 г. като конкурент на военния пикап Ford/Marmon-Herrington 4×4. В крайна сметка останал единственият цивилен пикап на пазара. След няколко, да ги наречем, фейслифта, моделът е спрян от производство през 1981 г. Изглежда само името е заменено, защото тогава се появява Dodge Ram. През 2005 г. Power Wagon възкръсва и се превръща в модификация на Ram 2500.

Стига толкова история, да се върнем към обявата. Говорехме за напълно реставриран Dodge Power Wagon ot 1950 г. с разни подобрения. Под капака се крие 6.2-литров Hot Cam Chevy LS3, развиващ 480 к.с. Той е куплиран с TH400 автоматична трансмисия и Atlas 3.8:1 раздатка. Мощността се разпраща към мостовете посредством Tom Wood кардани, въртящи 39,5-инчовите Irok Radial гуми. Връзката между мостовете и купето става чрез специално изработено регулируемо окачване с 14-инчови King койловъри с външни резервоари.

dodge_power_wagon_offroad_tuning (3)В купето на този Dodge Power Wagon има неща като Mojave подгряване и охлаждане, Autometer инструментален панел, B&M лост и Corbeau седалки. Единственото нещо, с което пикапът не разполага, е нормален леген, но продавачът твърди, че може да изработи готин вариант за около $13000. Малко солено идва вече, като се има предвид обявената цена от $79950.

източник: autoevolution.com

Comments are closed.