България / Рали Новини

Екатерина Стратиева е спортист на месец септември

ekaterina_stratieva_erc_sportist_na_mesecaПо-малко от месец, след като спечели Европейския рали шампионат при дамите, Екатерина Стратиева се пребори за още едно престижно отличие. Състезателката на „Астра Рейсинг“ бе обявена за спортист на месец септември в традиционната анкета на „Пресклуб България“.

Екатерина Стратиева и навигаторът й Кармен Поенару записаха три победи в Ladies Trophy тази година, които им осигуриха предсрочно титлата при дамите в Европейския рали шампионат. Благодарение на отличното си представяне извън граница, Стратиева получи признание и на родна територия, след като бе обявена за спортист на месец септември.

„За първи път ми се случва нещо подобно и съм безкрайно щастлива“, заяви Екатерина Стратиева по време на награждаването. „За мен това е много ценна награда и определено не съм я очаквала. Надявам се, че ще мога и в бъдеще да докажа, че съм спечелила напълно заслужено този приз и с представянето си да продължа да популяризирам България. Благодаря на всички, които стояха зад мен в тези близо десет години!“

ekaterina_stratieva_erc_sportist_na_meseca2Стратиева няма да има възможност да стартира на предстоящото „Рали дю Вале“ в Швейцария, какъвто бе предварителният й план, но се надява да кара на остров Корсика, където ще приключи сезон 2014 в ERC.
„Моторът на нашия Citroen C2 R2 е разглобен, тъй като се нуждае от пълна ревизия, а срокът за заявките за старта в Швейцария приключи на 6 октомври. Все пак остава надпреварата на остров Корсика, която е в началото на ноември месец, и ще направя всичко възможно, за да отида да карам там. За съжаление абсолютно всичко зависи от финансите. Двигателят ще бъде нов, сменени са още някои компоненти по автомобила, така че техниката ще бъде на ниво, но трябва да намерим необходимия бюджет, което се оказва почти непосилна задача.“

ekaterina_stratieva_erc_sportist_na_meseca3Ако Екатерина Стратиева не кара на рали „Корсика“, кампанията й ще продължи през следващата година, когато отново планира да участва в ERC.

„Сега съм на върха на дамите, но това не означава, че амбициите ми приключват дотук. Искам и догодина да се боря за титлата. Много по-стойностно е, ако повториш постижението си. Това ми се случи през 2006 и 2007 г., когато участвах в планинския шампионат в България и спечелих на два пъти титлата в класа си. Надявам се да го направя и в ERC догодина. Искам да се боря и с мъжете и да прогресирам в генералното класиране на всяко едно състезание. В този спорт не би трябвало да има разделение между мъже и жени и ще се постарая с представянето си догодина да го докажа“, завършва талантливата ни състезателка.

Снимки: Ангел Башкехайов LAP.bg, Facebook

Comments are closed.