sainz_crash_dakar_2014Днешният етап 10 на рали Дакар 2014 се оказа последен за пилота на SMG Карлос Сайнц. Двукратният WRC шампион и победител от пустинната надпревара през 2010 година приключи своето участие в маратона след като излезе от пътя и катастрофира на неутрализираната секция между двете състезателни отсечки от Икике до Антофагаста.

За щастие, екипажът на бъгито се е отървал с леки наранявания, но състезателният болид е тотално разбит. Сайнц и навигаторът му Тимо Готшалк са откарани с хеликоптер в бивака в Антофагаста, а автомобилът ще бъде репатриран.

Рали Дакар 2014 започна сравнително добре за Сайнц, след като в първите две отсечки се движеше в топ 10. Първият проблем се появи в третия етап, където Матадорът отбеляза първи сериозен пасив, който навакса с етапна победа на следващия ден. Ден 5 отново бе кошмарен за испанеца, който получи наказание от един час заради изпусната контрола. Два дни по-късно WRC легендата отново взе етапна победа, като се зарече да го прави всеки ден до края на състезанието. Е, явно съдбата бе решила друго, тъй като Сайнц отбеляза два дни с технически проблеми.

Днешният етап започна добре за Ел Матадор, като в първата му част финишира на трето място. После се случи нелепият инцидент, който го извади от играта.

Друго знаково отпадане от днешния ден е на пилота на Speedbrain Йеремиас Исраел Ескерe. По първоначакнл информация, на 117-ия километър от специалната отсечка мотоциклетистът е бил ударен от автомобил на публиката. По-късно тази информация бе опровергана, а като причина бе посочен удар в голям камък на трасето.

Третото голямо име, което е аут от надпреварата е БиДжей Болдуин. Победителят от Baja 1000 е получил неотстраним технически проблем.

Очаквайте повече подробности по-късно!