Рали Дакар / Рали Новини

Ексклузивно: Роби Гордън аут от Дакар 2014, драма в класирането

AUTO-MOTO-RALLY-DAKAR-STAGE10Роби Гордън не успя да стартира в днешния предпоследен етап на рали Дакар 2014. Американецът вчера имаше сериозни технически проблеми и до късно вечерта не бе финиширал. Явно, новата му концепция за състезателен автомобил все още не е изчистена от детски болести.

Иначе, при автомобилите сме свидетели на голяма драма и обрат в класирането. След като вчера Стефан Петерханзел получи заповед от шефа на тима на Mini да върне газта и да запази позицията си, той нямаше шанс да се бори със съотборника си Нани Рома. Днес, Петерханзел стартира след Рома и се залепи за него, без да го изпревари нито веднъж. Така, французинът се оказа етапен победител и поведе в генералното класиране с… 26 секунди(!). Така че, реално победата в рали Дакар ще се реши утре.

При камионите, Жерард Де Рой спечели така нужната му етапна победа, но успя да стопи на Андрей Каргинов едва 30 секунди от пасива си. Дали ще успее да обърне нещата? Май и това ще стане ясно в последния етап на Дакар 2014.

Етапни победители при мотоциклети и ATV станаха Сирил Депре и Игнасио Касале, големи проблеми за Хуан Бареда Борт. Очаквайте подробности!

Comments are closed.