Рали Дакар / Рали Новини

Ексклузивно: Сирил Депре и Сайнц с Peugeot в рали Дакар 2015

Peugeot back to Dakar 2015 Sainz DespresСлед като на официалната презентация за рали Дакар 2015 бе обявено официалното завръщане на Peugeot в пустинния маратон, преди малко френският автомобилен производител оповести подробности за плановете си в рали-рейда.

За своето участие в 7-мото издание на „Дакар” в Южна Америка Team Peugeot Total, както е официалното име на отбора ще заложи на двама големи пилота – Карлос Сайнц и Сирил Депре. За Сайнц слуховете текат от доста време (още повече, че той е атлет на Red Bull, които са официален спонсор на тима), но определено появата на 5-кратния победител от ралито с мотоциклет Сирил Депре е голяма новина. Така, Депре тръгва по стъпките на легендарния Стефан Петерханзел, който след успешна кариера на две колела, гради дори още по-успешна с автомобил.

Неизбежно, решението на Peugeot връща марката към изключително успешния период в историята на френския отбор, който остави незаличима следа в рали „Дакар“, печелейки легендарното състезание четири поредни години от 1987 до 1990, първо с 205 T16 Grand Raid, след това със също толкова емблематичния 405 T16 Grand Raid.

Peugeot back to Dakar 2015 2008 DKRМеждувременно рали Дакар замени дюните на северозападна Африка с трасетата на Латинска Америка, които са също толкова взискателни към участниците и техните автомобили. И четвърт век след последното си участие Team Peugeot Total ще предприеме следващото си предизвикателство с нов автомобил: Peugeot 2008 DKR.

Рали Дакар ще е основният фокус на новата, многогодишна програма на Peugeot, която ще включва и определен брой други събития с цел подпомагане подготовката за годишния маратон в Южна Америка.

Двамата пилоти нямат търпение да открият новата си кола, разработена от същия екип, който стои зад развитието на 208 T16 Pikes Peak. Повече информация за автомобила ще бъде разкрита на 20 април, по врема на Автомобилен салон Пекин 2014.

Comments are closed.