АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Електрически Land Rover Defender за Женева (галерия)

Land Rover Defender задвижван изцяло от електричество ще видим на автомобилния салон в Женева. От британската компания заявяват, че новото задвижване е напълно подходящо и за сериозна оф-роуд експлоатация.

Седем електрифицирани Land Rover Defender са произведени до момента, като електрическият двигател е с мощност 94 к.с. (70 kW), а въртящият момент е 330 Нм. Автомобилите са екипирани с 27 kWh литиево-йонна батерия, осигуряваща пробег от 80 километра. При използване на всъдехода в оф-роуд условия при ниска скорост, батерията може да издържи до 8 часа. Със 7-киловатово бързо зарядно устройство, батерията се пълни за 4 часа, докато с 3-киловатово зарядно процесът отнема 10 часа.

Land rover Defender Electric е с едностепенна трансмисия, която работи безпроблемно с 4×4 задвижването на оф-роудъра. В допълнение, автомобилът разполага и с модифицирана версия на системата Terrain Response.

Теглото на батерията е 410 кг, като тя е инсталирана на мястото на дизеловия двигател. В сравнение с конвенционалния Land Rover Defender, електрическата версия е със 100 кг по-тежка.

Comments are closed.