АВТО 4x4

Електрическият кросоувър Tesla Model X донесе 40 милиона долара за ден!

Tesla Motors обяви, че само за един ден след официалното представяне на новия си модел Model X, електрическият кросовър е генерирал умопомрачителните 40 милиона щатски долара под формата на предварителни продажби.

Tesla Model X е луксозен кросовър, оборудван с електрическа задвижваща система с два електромотора и възможност за избор между два вида батерии (60 или 85 kWh). Въпреки масивната си конструкция, автомобилът е в състояние да предложи ускорение от 0 до 96 км/ч за 4.4 секунди.

За момента, крайната цена на Tesla Model X не е известна, но предварителната заявка започва от 5000 щатски долара. Тази сума е за “обикновената” версия на автомобила, първите доставки на който ще бъдат осъществени в началото на 2014-та година. Заявка за представител от “пилотната серия” MODEL X SIGNATURE, която ще бъде достъпна в края на следващата година, струва 40 000 щатски долара.

Успоредно с това, Tesla Motors сподели, че представянето на Model X е довело до увеличение в резервациите за основния й модел Model S с 30%.

източник: www.auto-press.net

Comments are closed.