MOTO & ATV / АТВ Новини / България / ГАЛЕРИИ / Мотокрос Новини / Рали Новини

Ендуро Кърнаре 2015: победителите

enduro_karnare_2015 (6)Пред близо 5000 души публика и с рекордния брой от общо 170 състезатели за двата дни през уикенда протече Ендуро Кърнаре 2015. Така, вторият кръг от BG-X Ендуро шампионата се превърна в едно от най-големите и най-масовите състезания в зрелищната дисциплина до момента.

Състезанието протече при перфектна организация и високи температури, като в събота се състоя атрактивен ендурокрос за клас «Експерт» и навигация за класовете «Стандарт», «Сеньор 40+», «Аматьори», АТВ и «Жени». В неделя пък бе обратното: «експертите» трябваше да се справят с трудното немаркирано трасе, само с GPS, а останалите състезатели забавляваха публиката с ендурокрос на затворен маршрут.

enduro_karnare_2015 (1)Традиционно за Ендуро Кърнаре, ситото в навигацията на клас “Експерт” отново беше голямо. Едва 9 пилоти от стартиралите 32 успяха да се справят с трудното трасе, прокарано от организатора Стоян Пачарозов. С отлично представяне през целия уикенд и пълен актив от 50 т. победата тук грабна 17-годишният Теодор Кабакчиев (KTM). Подобно на събота, състезателят от Габрово стартира първи в неделя и с лекота преодоляваше тежките естествени и изкуствени препятствия. Втори до средата на надпреварата се движеше друг млад талант на българското ендуро – Андон Чулев (Husqvarna), който обаче бе сполетян от проблем с мотора и реши да се прибере в бокса. И докато отпред Кабакчиев увеличаваше преднината си, зад него борбата беше между Пламен Пенчев (Husaberg) и Искрен Генов (Gas Fas), които в крайна сметка допълниха подиума в тази категория.

В клас „стандарт” на Ендуро Кърнаре 2015, победата отиде в Иван Димов (Husqvarna), който триумфира на Х-кроса и бе втори на навигацията. „Среброто” отиде у Стоян Пачарозов (Gas Gas), а почетната стълбичка допълни Красимир Петков (Gas Gas).

enduro_karnare_2015 (4)С първо място в съботната навигация и второ на ендурокроса, Емил Комаровски (Yamaha) взе победата в клас АТВ на Ендуро Кърнаре 2015. Втори се нареди победителят в неделния ендурокрос Иван Генчев (KTM), а подиумът допълни Момчил Великов с Kawasaki – 37 т.

На старта на Ендуро Кърнаре 2015 застанаха и 7 дами с мотоциклети. Първото място с победа в ендурокроса спечели Ива Станоева (KTM), а с равен брой точки до нея на стълбичката се наредиха Йоана Симеонова (Yamaha) и Мария Луиза-Раева (Beta), която феновете на мотоциклетизма познават от републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

снимки: Яна Станчева и Антон Анестиев

Comments are closed.