MOTO & ATV / България / Мотокрос Новини / Рали Новини

Ендуро класиката Six Days Crazy Job 2013 започва в неделя

six_days_crazy_job_2013От 4 до 9 август Балкана около Стара Загора и Казанлък ще бъде домакин на международното ендуро състезание Six Days Crazy Job 2013. Поредното издание на хард ралито привлича на старта си пилоти от Австрия, Германия, Англия, Ирландия, Румъния, Турция, Чехия, Словения, Гърция и, разбира се, България. В стартовия списък на Six Days Crazy Job 2013 фигурират имената на няколко силни експерти и един бивш шампион от 2010 г.– Пол Шранк. В клас „хоби” има множество нови участници.

Трасетата за Six Days Crazy Job 2013 вече са готови, като за експертите ще бъдат доста сложни, а за клас хоби ще са значително по-леки, макар и с дължина между 100 и 120 км. Организаторът Жоро Хаджиев и неговият екип са се погрижили да зарадват доста и участниците с ATV, за които са предвидени приятни и проходими тракове.

Както и през миналата година, таксата за участие на българи в Six Days Crazy Job 2013 е символична и дори не може да покрие възпоменателните тениски и закуските, но организаторите се надяват по този начин да стимулират повече родни участници.

Първите два дни от състезанието ще важат за Х-ендуро Шампионата на страната, а следващите три – за крайното класиране в самото състезание. Таксите за участие са – 20 лв. само за Х-шампионата и 30 лв. за цялата шестдневка. На разположение на състезателите има запазен хотелски комплекс, както и организирано място за къмпинг.

Прологът отново ще бъде в центъра на Стара Загора (4 август, неделя, от 15:00 часа), а подробности за него ще откриете в официалния сайт на Six Days Crazy Job 2013. През останалите дни се стартира фиктивно от хотела по т.нар. лиазон, а фактическият старт ще е след няколко километра.

Comments are closed.