Рали Дакар / Рали Новини

Ендуро легендата Дейвид Найт на старта на Дакар 2016

david_knight_dakar_2016_1Ендуро ветеранът и четирикратен световен шампион Дейвид Найт официално потвърди участието си в рали Дакар 2016, след няколко години слухове в медиите и интернет.

За изненада на мнозина, обаче, „Найтър“ ще атакува трасето на рали Дакар 2016 зад волана на автомобил, а не както всички очакваха с мотоциклет. Британецът е подписал двугодишен договор с Beady Race – производителя на доказалите се в пустинните надпревари машини Desert Warrior и RallyraidUk.

david_knight_dakar_2016_2Автомобилите, представляващи комбинация от Bowler и дизайн на съвременни Land Rover машини, използват турбодизелови двигатели BMW. За рали Дакар 2016, Найт ще е част от отбор с два такива автомобила, които ще използват пълна логистична подкрепа от Beady Race.

Дейвид Найт от години говори за интереса си към участие в легендарния рали-рейд маратон, особено след като надпреварата се премести в Южна Америка, където опитът му в ендурото може да му е от голяма полза. Допреди новината за автомобилното участие на пилота в рали Дакар 2016, мнозина мислеха, че той ще е част от заводския отбор на КТМ, подкрепян от Red Bull.

Найт ще продължава да участва в определени ендуро състезания през този сезон, но ще се фокусира и върху участие с кола в някои от кръговете на Световния крос-кънтри шампионат, като част от подготовката си за рали Дакар 2016.

Comments are closed.