рали Breslau / Рали Новини

Етап 6: най-дългият в Balkan Breslau Rallye 2014 (репортаж)

balkan_breslau_rallye_2014_d6_reportВчерашният шести етап на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014 отведе участниците от Сливен във Варна. Отсечката, с дължина 420 километра, предложи от всичко по много – скоростни отсечки, технична навигация, тежка кал и дори много пясък по брега на Черно море.

В категорията на крос-кънтри автомобилите, имаме една добра и една лоша новина. Лошата е, че претендентът за призово класиране Методи Паунов (Nissan) не успя да завърши отсечката заради неотстраними проблеми първо със съединителя, след това и с окачването, с което приключи участието си в Balkan Breslau Rallye 2014.

balkan_breslau_rallye_2014_d6_report3Добрата новина е, че все още имаме българин в топ 3 на надпреварата, а това за момента е Десислав Славчев (Mercedes), който е трети, след лидера в генералното и победителя за деня Раз Хайман (бъги Pointer) и Франк Стенски (Mercedes).

При мотоциклетите, Димитър Боевски (КТМ) натрупа сериозен пасив след падане и навигационни грешки, но с третото си място за деня държи тази позиция и в генералното класиране. Начело все още е Юен Беат от Австрия, а след отпадането на Гийом Мартенс, на второ място е французинът Франц Роксалан.

balkan_breslau_rallye_2014_d6_report2В класа на SSV бъгитата, Цанко Цанков и Зорница тодорова преживяха пореден кошмарен ден, след като не успяха да завършат последната част на етапа. Все още, безапелационен лидер в класа е французойката Леа Готие.

В екстремната категория на Balkan Breslau Rallye 2014, Мартин Хеле (Toyota) удържа лидерството в генералното класиране, а етапната победа бе за Фриц Бекер с Mercedes. Българският тим Гюнайдън Мурат – Атанас Арабаджиев (Jeep Wrangler) е на 9-а позиция в оверола.

Comments are closed.