Рали Дакар / Рали Новини

Ето го маршрутът на рали Дакар 2015 с много новости!

Dakar 2015 RouteДнес на пресконференция във Франция A.S.O. обявиха маршрута на рали Дакар 2015. Седмото издание на пустинната надпревара в Южна Америка отново ще премине през трите държави, които бяха домакини и на тазгодишната надпревара – Аржентина, Боливия и Чили. Освен това, легендарният маратон се завръща към традициите си от 2009 година с маршрут, представляващ една голяма обиколка, със старт и финал в Буенос Айрес.

Другата важна новина, съобщена по време на презентацията на рали Дакар 2015, бе официалното потвърждение за завръщането на Peugeot в света на рали-рейда. „Лъвчетата“ съвсем скоро ще разкрият подробности за отбора си, автомобилите и пилотите.

За рали Дакар 2015 организаторите са предвидили цял куп новости. Така например, за пръв път от 2005 година насам освен за мотоциклети и ATV ще има маратонски етапи и за коли и камиони. Така, и по-големите машини ще трябва да се съобразяват с липсата на асистенция в продължение на близо два дни, но пък и ще усетят приятелската атмосфера на специалните биваци.

В духа на последните години отново ще се наблегне на отделните трасета за по-малките и по-големите състезателни машини. В рали Дакар 2014 различните трасета за мотори и автомобили представляваха близо 40% от цялата дистанция, а идеята е сега по възможност да са още повече. По тази причина дори и почивните дни ще са по различно време за различните класове. Автомобилните и камионджийските екипажи ще почиват на 10 януари в Икике, а пилотите на мотоциклети и ATV ще го сторят пак там, но два дни по-късно.

Официалният старт на рали Дакар 2015 ще е на 3 януари в Буенос Айрес, след което керванът ще се отправи почти плътно на запад към Чили. Тихоокеанската държава ще бъде покорявана от юг на север, а след Атакама и Икике следва влизане в Боливия. От държавата, управлявана от Ево Моралес, машините ще се спуснат на югоизток отново към Аржентина, в чиято столица ще е и финалът. Очаквайте още подробности!

Comments are closed.