АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Ето го новият Renault Kadjar (галерия и видео)

Renault_kadjar_officialRenault Kadjar, новият кросоувър от С-сегмента на французите, бе представен официално днес, месец преди глобалния си дебют на международния автомобилен салон в Женева. Както вече писахме, първата част от името означава 4, а втората – гъвкавост и добра маневреност.

Renault Kadjar е базиран на новото поколение на супер успешния Nissan Qashqai, но има своята дизайнерска индивидуалност малко или много. Новият SUV, наричан „баткото на Captur“, e с предница с изцяло нови LED фарове и LED дневни светлини в C-образна форма, голяма емблема, хромирани детайли и видима част от подкартерна защита. В силуета си Renault Kadjar „губи“ третото странично стъкло, а арките на калниците са запълнени с 19-инчови джанти.

Нови стопове, нови спойлери и променена врата на багажника дистанцират Renault Kadjar от японския му донор. Това, което остава, е под видимите части. Kadjar е дълъг 4.38 м, широк 1.84 м и висок 1.60 м. Моделът ще се предлага с предно предаване или 4х4, позната ни от други модели на френско-японския алианс.

Когато погледнем в интериора на Renault Kadjar, все повече асоциираме нещата с Qashqai, независимо, че голяма част от детайлите са трансформирани в Renault-стил. Обновени са мултифункционалният волан, изводите на климатичната/отоплителната система, инструменталното табло и мултимедийната система.

Kadjar най-вероятно ще разполага и с модерни асистенти, като паркинг камера и парктроник. Двигателните опции все още не са изяснени, но предполагаме, че ще са две дизелови с по 110 и 130 к.с. и може би 1,2-литровия турбо бензин на французите.

Renault Kadjar е един от пет нови продукта, които компанията ще представи през тази година, като следващите са новия Espace, нов базов модел, нов седан и пикап.

Повече подробности за модела ще откриете в следващия брой на списание OFF-road.BG!

Comments are closed.