АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Ето го новият Toyota Land Cruiser (видео и снимки)

Обновената версия на легендарния всъдеход Toyota Land Cruiser ще дебютира на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Бойната машина е минала през сериозен рестайлинг, както и конструирания на същата платформа неин събрат Lexus GX, който за съжаление не се предлага на европейския пазар.

Най-сериозното обновление се забелязва в предницата, където виждаме нови светлини, променена и по-голяма решетка и някои други дребни детайли. Отзад, промените не са чак толкова сериозни, като могат на пръв поглед да се забележат в обновените стоп-светлини. Toyota Land Cruiser ще се предлага и в няколко нови цвята на купето, сред които бронзов, тъмносин, зелен и нова тоналност на черно.

В кабината се забелязва нов инструментален клъстер, по-скъпи материали и подобрение във втория и третия ред седалки. Нов е и контролерът на системите Multi-terrain Select и Crawl Control. Има и нов 4,2-инчов мултиинформационен дисплей който показва множество данни, подпомагащи най-вече оф-роуд шофирането като страничен наклон, работата на блокажите, сцеплението на колелата и т.н.

Що се отнася до двигателната гама на обновения Toyota Land Cruiser, тя без промяна включва непопулярния в България 4-литров V6 бензинов двигател с 282 к.с. и 385 Нм, както и добре познатия трилитров 4-цилиндров дизел със 190 коня и 420 Нм.

Comments are closed.