АВТО 4x4 / премиери

Ето го новото оф-роуд комби Skoda Octavia Scout

skoda_octavia_scout_2014_1Новото поколение на оф-роуд комбито Skoda Octavia Scout бе представено официално, преди световния си дебют на автомобилното изложение в Женева през март. Модификацията, предназначена за любителите на приключения, допълва гамата на чешкия бестселър, който бе избран за „Автомобил на годината” в България.

skoda_octavia_scout_2014_2Skoda Octavia Scout 2014, както и досега е с външен вид с множество оф-роуд елементи – черни брони със сребърни адетайли, по-широк преден въздухозаборник, черни предпазни кори отстрани на купето и рейки на покрива. Клирънсът на оф-роуд комбито е повишен с 33 мм спрямо този на базовия модел, за да може да се преодоляват и по-пресечени терени.

skoda_octavia_scout_2014_3Освен по-голямата височина, Skoda Octavia Scout разчита на система за задвижване на четирите колела с халдекс куплунг 5-о поколение. Двигателната гама включва два дизелови и един бензинов двигател, аналогични с тези на „нормалната” Octavia. Кросоувър версията е с нови 17-инчови лети джанти, рестилизирани фарове за мъгла и нов кожен мултифункционален волан.

Comments are closed.