АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Ето го новото поколение на бестселъра Nissan Qashqai

Преди броени минути официално бе представено новото, второ поколение на кросоувъра Nissan Qashqai. Най продаваният модел на японския автопроизводител в Европа бе лансиран за пръв път през 2007 година и се превърна в тотален пазарен хит с над 2 милиона продажби.

Новата генерация на Nissan Qashqai, продаващ се и като Dualis на някои пазари, определено напомня за новото поколение на X-Trail / Rogue, което бе лансирано неотдавна. Въпреки приликата си с по-големия брат, кросоувърът е с малко по-остри черти и по-динамични черти, които си личат най-вече в задната част. Моделът за 2014 година е 49 мм по-дълъг от настоящия модел и незначително по-нисък и по-широк. Интериорът на новия Nissan Qashqai, също доста напомня на този в X-Trail.

Доста са и новите технологии в новото поколение на Qashqai като Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support, Traffic Sign Recognition и Intelligent Park Assist.

Новата двигателна гама включва два турбо бензинови и два дизелови, с възможност за избор между две или четири задвижващи колела (система ALL-MODE 4×4-i). Клиентите могат да избират между механична или напълно новата Xtronic автоматична трансмисии.

Бензиновите агрегати включват 1,2 DIG-T със 115 к.с. и 1,6 DIG-T със 150 к.с, а дизеловите опции са познатите ни 1,5 dCi със 110 к.с. и 1,6 dCi, постигащ 130 к.с.

Новият Nissan Qashqai ще бъде първият модел в продажба, базиран на новата CMF (Common Module Family) платформа на Renault-Nissan Alliance, предлагаща на потребителя изключителна инженерна ефективност.

Автомобилът ще се появи на пазара в Европа в началото на 2014 година и ще се произвежда в завода на Nissan в Англия. Повече за модела ще научите в следващия брой на списание OFF-road.BG!

Comments are closed.