АВТО 4x4 / премиери

Ето го обновеният Land Rover Discovery 2014

land_rover_discovery_2014_facelift-1Обновеният Land Rover Discovery бе показан официално броени дни преди световната му премиера на автомобилния салон във Франкфурт. Фейслифт версията на култовия всъдеход следва линията на освежените модели в семейството като Range Rover и Evoque.

land_rover_discovery_2014_facelift-3Седемместният SUV за моделната 2014 година е получил изцяло нова предница, нови технологии за сигурност и старт-стоп система за подобрена ефективност. На предния капак, вместо емблемата на Land Rover вече седи името на модела. Отзад е отпаднал надписът IV, като обновеният модел вече ще се казва просто Land Rover Discovery. Надписът на вида двигател също е отпаднал отзад и вече ще се изобразява отстрани на предните калници.

 
land_rover_discovery_2014_facelift-2Сред останалите новости в Land Rover Discovery са новите предни светлини с LED, два нови модела джанти, както и колела с размер 20 инча. Добавянето на старт-стоп система в познатия трилитров дизелов мотор на всъдехода е намалило СО2 емисиите до 213 г/км и е намалило разхода на гориво. Мощността на двигателя е останала непроменена – 253 к.с., както и въртящият момент от 600 Нм.

В освежения Land Rover Discovery 4 се предлагат и някои от опциите, които до момента бяха резервирани само за Range Rover като сензорите под предните врати, които мерят дълбочината на водата при газене, мониторинг на мъртвата зона в огледалата, T-junction камери и аудио системата Meridian със 17 говорителя.

Comments are closed.