АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Ето го обновеното BMW X3 (галерия)

След като през 2010 година бе представено второто поколение на всъдехода BMW X3, сега баварците подложиха своя средноразмерен SAV (Sports Activity Vehicle) на сериозен фейслифт. Световната премиера на освежения модел ще бъде на автомобилния салон в Женева през март, а новости можем да открием навсякъде – по външния вид, интериора и задвижващата гама.

BMW X3 се появява на бял свят през 2003 година, а до момента на пазара са лансирани над 1 млн. броя. Това, показва, че спортният SUV е доста важен за немците, придружено от факта, че скоро ще видим и неговата купе-версия под името BMW X4.

Обновеният BMW X3 е с модифицирани двойни кръгли фарове – по желание с LED технология,, по-внушителна бъбрековидна решетка, нови предна и задна брони, както и странични огледала с интегрирани мигачи. Отвътре виждаме по-качествени материали, хромирани детайли и обновена централна конзола.

Генералната новост под капака на BMW X3 е новият двулитров дизелов двигател с мощност 190 к.с. Иначе гамата ще съдържа общо 4 дизелови и 3 бензинови двигателя с мощност от 150 до 313 к.с, като при всеки един от тях са оптимизирани разходът на гориво и отделяните СО2 емисии благодарение на иновативния пакет от технологии BMW EfficientDynamics. Пакетът включва автоматична функция Старт/ Стоп, безмоторно движение и регенерация на спирачната енергия.

Ъпдейтнати функции има и в системата BMW ConnectedDrive, където виждаме контролер на iDrive с интегриран Touchpad за въвеждане на ръкописни символи с пръст, асистент за паркиране, пълноцветен Head-Up дисплей, активен автопилот и т.н.

Comments are closed.