АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Ето го осмото поколение Toyota Hilux (галерия)

toyota_hilux_2016_generation_8След безброй шпионски снимки и оскъдна информация от непотвърдени източници, днес официално дебютира осмото поколение на Toyota Hilux. Легендарният работен кон бе обявен от японците за изцяло нов, като е нараснал спрямо предшественика си със 700 мм на дължина и 20 мм на ширина.

Новият Toyota Hilux 2016 е с видимо по-ниска линия на покрива и LED-фарове с дневни светлини, а като цяло и интериорът, и екстериорът изглеждат по-рафинирани. Предната броня е по-дълбока, а в нея са вградени и арките на калниците. Задната броня е с нов дизайн, а на капака на товарния отсек виждаме камера за движение на заден ход, предлагана стандартно. В зависимост от нивото на оборудване новият Toyota HiLux може да бъде „качен“ на 16, 17 или 18-инчови лети джанти.

В купето е адаптиран „по-цивилизован“ интериор, който според Toyota ще накара собствениците да са по-работоспособни и да се чувстват толкова комфортно, колкото в SUV. Най-видимата екстра е тъчскрийнът, от който се управлява информационно-развлекателната система, както и бутона за 4х4 задвижването. Toyota HiLux може да оборудван с кожена тапицерия и да разполага си LCD-екран между скоростомера и оборотомера.

Двигателните опции ще зависят от това на кой пазар се продава моделът. Агрегатите са 2.4-литров турбо-дизел със 160 к.с. и 400 Nm, 2.8-литров турбо-дизел със 177 к.с. и 450 Nm, както и 2.7-литров, атмосферен, 4-цилиндров бензин със 164 к.с. Черешката на тортата е 4-литров, 6-цилиндров бензинов със 278 к.с. В зависимост от двигателната конфигурация Toyota HiLux ще предлага 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия.

toyota_hilux_2016_generation_8 (15)От Toyota заявяват, че новият HiLux ще може да тегли товар с максимална маса 3500 кг, а теглото на товарa, качен в легена, може да достигне до 1240 кг.

Продажбите на новия Toyota HiLux ще започнат идните месеци, първоначално в Азия, а след това и по другите континенти. Така, Toyota е последният от трите най-значими производители на еднотонни пикапи, които представят изцяло нов продукт, след като миналото лято дебютира новият Nissan Navara NP300, а през есента дойде ред и на изцяло новия Mitsubishi L200 / Triton.

Comments are closed.