ГАЛЕРИИ / Рали Новини

Ето го Peugeot 2008 DKR за рали Дакар 2015 (видео)

peugeot_2008_dkr_dakar (6)Предницата обаче се оказва по-трудната за дизайнерския екип. “Заради необходимите оф-роуд способности, ъгълът на атака трябваше да е много висок. Това означаваше много къс надвес, което от своя страна довежда до преден дизайн, който доста се различава от този на серийния модел. За щастие, техническият екип не се поколеба да послуша нашите аргументи и прие да препозиционира определени части, които можеше да се превърнат в проблем за нас. Това ни даде малко свобода да проектираме предница, която възможно най-много да прилича на серийната версия”, разказва Мишел Труве, Мениджър Дизайн Peugeot.

Проектът за Peugeot 2008 DKR тръгва още през септември миналата година, като е окончателно избистрен успоредно с финала на рали Дакар 2014. Имайки вече седем старта зад гърба си в „Дакар“, в автомобили с две или четири задвижващи колела, Карлос Сайнц е напълно наясно с техническите ограничения, които вървят редом с взискателните южноамерикански етапи, и той е моментално впечатлен от дизайна на новия автомобил. “Философията зад 2008 DKR отбелязва радикален пробив и обхваща редица нови идеи“ отбелязва Ел Матадор. “Крайният резултат няма аналог с друг 4х2 автомобил. Той е много компактен, което е добре. След като участвах в последните две издания с 4х2 автомобил, аз съм убеден, че това е решение, което може да спечели състезанието. Разбира се, то налага внимателно проектиран автомобил, който лесно да се справя с всички видове терени, на които се провежда състезанието, но знам, че Peugeot Sport има необходимия ноу-хау, технология и средства, за да извлече максимума от това уникално и стимулиращо предизвикателство за всички в отбора.”

Това, което се крие под купето на Peugeot 2008 DKR остава тайна в момента, но нашият екип залага на колаборацията между автомобилния производител и сънародниците им от SMG, които определено знаят как да правят бъгита.

Comments are closed.