игри и конкурси / Интересно / събития

Ето претендентите за „Кола на годината™ 2015” у нас

COTY_2015Вече са известни претендентите, които ще се състезават за престижните награди в конкурса „Кола на годината™ 2015” – най-голямото автомобилно събитие в България. За 18-та поредна година българските автомобилни журналисти, членове на „Прес Авто Клуб България”, ще изберат най-добрите автомобили за България.

Надпреварата ще се състои в три основни – „Лек автомобил”,  „Ван” и „4×4”, и три допълнителни категории – „Екологичен автомобил”, „Градски автомобил” и „Премиум автомобил” . Кандидатите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна тежест във формирането на крайната оценка – дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамика, безопасност и цена/предлагане. За 18-тата годишнина на конкурса, точно 18 са и финалистите в отделните категории.

На 13 и 14 ноември ще се проведе най-сериозното изпитание на участниците – общият сравнителен тест, като за втора поредна година домакин на събитието е хотел „Дипломат Плаза“ в Луковит. Тестът е двудневен и дава възможност на членовете на „Прес Авто Клуб България” да оценят подробно качествата на всички автомобили с възможност за пряко сравнение на конкурентите.

Бляскавата гала церемония на награждаването за „Кола на годината™ 2015” ще се проведе в централния столичен хотел „Балкан” на 11 декември, когато в присъствието на целия автомобилен елит, представители на финансови институции, светски личности и медии, ще станат известни победителите.

Ето и автомобилите, които ще участват в надпреварата за „Кола на годината™ 2015”:

Категория „4×4”
Nissan X-Trail
BMW X4
Great Wall H6
Меrcedes GLA
Opel Insignia Country Tourer

Категория „Лек автомобил”
Аudi А7 Sportback
BMW 2 Coupe
Citroen C4 Cactus
Hyundai i10
Hyundai Genesis
Mercedes C-класа
Mini Hatch 3/5 врати
Skoda Fabia
Volkswagen Golf TGI (само при еко-колите)

Категория „Ван”
BMW 2 Active Tourer
Ford Transit
Ford Courier
Ford Connect

Comments are closed.