АВТО 4x4 / премиери

Европейската Honda HR-V с дебют в Париж

honda_hr-v_eurodebut1На международния автомобилен салон в Париж през октомври ще видим предсериен прототип на Honda HR-V. Компактният SUV на японците бе представен за първи път през януари миналата година в Детройт като концепцията Urban SUV. Моделът за Япония ще се нарича Vezel, а преди няколко месеца бе премиерата на Honda HR-V в САЩ. В Китай мъникът има и трето име – Honda XR-V.

Honda HR-V няма нищо общо като визия и габарити с едноименния модел на японците отпреди години. Настоящият модел е базиран на изцяло обновения Jazz и е компактен кросовър с „една от най-просторните и най-адаптивни малки кабини“, защото резервоарът е преместен пред предните седалки. Интериорът ще е с Honda Magic седалки, които предлагат различни конфигурации и подвижност.

honda_hr-v_eurodebut2Към момента не се съобщават данни около двигателната гама, но моделът най-вероятно ще се задвижва от 1.6-литров i-DTEC дизелов агрегат. В допълнение, ще има и 1.5-литров i-VTEC бензинов мотор. Повече детайли очакваме на 2 октомври, когато ще е официалната премиера на Honda HR-V за Европа на автоизложението в Париж. Продажбите ще започнат от началото на 2015 г.

Comments are closed.