АВТО 4x4 / премиери

Европейската версия на Ford Edge е готова

ford_edge_2015_eurospec1В Париж бе представена европейската версия на новото поколение глобален SUV Ford Edge. На пазара автомобилът се очаква догодина, като за Стария континент е предвиден дизелов двигател.

Европейският Ford Edge е много сходен по показатели с американския си събрат. Кросоувърът е с огромна решетка между фаровете, пластмасови брони и прагове, издължени светлини отзад и два накрайника на ауспуховата система. От Ford не дават кой знае каква техническа информация, но потвърждават, че моделът ще разполага с Adaptive Steering система, която настройва директността на рейката в зависимост от скороста. „Така Edge ще е лесен за маневриране и забавен за шофиране“, заявяват от компанията.

ford_edge_2015_eurospec3Ford Edge ще се предлага и с новата Active Noise Cancellation система, която работи с три микрофона, засичащи дразнещи звуци. В последствие аудиосистемата ще изпраща обратно насочване на звука в проблемната зона.

Под капака на европейския Ford Edge, както вече споменахме, ще се таи дизелов мотор. В случая, двулитров Duratorq TDCi, който ще се предлага с два варианта на мощността – 180 к.с./400 Nm или 210 к.с./450 Nm. Скоростните кутии ще са механична или автоматична.

Comments are closed.