Outdoor / екстремни спортове / Интересно

Феликс Баумгартнер става автомобилен състезател с Audi

Felix Baumgartner startet im Audi R8 beim 24-Stunden-Rennen auf dem NuerburgringНай-известният екстремен парашутист и бейсджъмпър в света Феликс Баумгартнер (Felix Baumgartner) се насочва към новото си амплоа на автомобилен състезател. Австриецът ще се състезава с Audi R8 в знаменитата пистова надпревара „24 часа на Нюрбургринг“ (Nurburgring 24 Hours).

Феликс Баумгартнер, който постигна уникален световен рекорд за свободно падане с проекта Red Bull Stratos, скачайки от балон на височина 38969 метра и постигна свръхзвукова скорост от 1358 км/ч е на път да осъществи една своя отколешна мечта – да атакува легендарната писта Нюрбургринг като автомобилен състезател. За новото си приключение екстремният атлет ще използва състезателен болид Audi R8 LMS.

Felix Baumgartner Makes Record Freefall JumpФеликс има известен опит като автомобилен състезател, като миналата година участва във VW Scirocco R-Cup. Австриецът щеше да участва и в Race of Champions, но събитието бе отменено.

От Audi заявиха, че Феликс Баумгартнер ще получи състезателен лиценз и ще се състезава в 24 часа на Нюрбургринг като гост-пилот. Негови партньори ще са петкратният победител от „24 часа на Льо Ман“ Франк биела, трикратният такъв Маеко Вернер и GT пилотът Пиер Кафер.

Comments are closed.