АВТО 4x4 / премиери

Фейслифтът на Suzuki Grand Vitara бе показан в Москва

Европейската версия на обновения Suzuki Grand Vitara бе показана на автомобилния салон в Москва, два месеца след дебюта на фейслифта за японския пазар. Всъдеходът, чието настоящо поколение е на пазара от 2005 година, е получил леки промени и модернизации.

С цел осъвременяване, Suzuki Grand Vitara е с нова стилна предна решетка, нови брони и фарове, както и с нови алуминиеви елементи по купето. За моделната 2013 година, всъдеходът ще се предлага с нови динамични 17-инчови джанти с 8 спици или 18-инчови с 10 спици. Предната защита под двигателя е изработена от нов пластмасов материал SSPP (Suzuki Super Polypropylene), разработка на автомобилния производител, който е с 10% по-лек от досегашните полипропилени, поема доста по-добре боядисване и не се нуждае от третиране преди монтаж.

С новите Bison Brown Pearl Metallic и Gaia Bronze Pearl Metallic цветовата гама нараства до 9 цвята. Както 5-вратата, така и 3-вратата версия на Grand Vitara са с нов десен за седалките. Тапицериите са модерни и още по-здрави от преди. За двигателната гама не се съобщава нищо, като предполагаме, че тя ще остане без промяна.

Suzki Grand Vitara дебютира в Япония през 1988 г. като Escudo – първият компактен оф-роудър в света. С почти 50:50 разпределението на тежестта, централен диференциал за 4х4 системата и независимо окачване, моделът пресъздава модерната концепция на Suzuki за „оф-роуд атлет“.

Comments are closed.