АВТО 4x4 / концепции

Fiat 500 Cross Up: 4х4 пикап от Carrozzeria Castagna

Компанията Carrozzeria Castagna от Милано е добре известна със своите идеи в областта на каросерийното дело, дизайна и тунингът на автомобили. За да отбележат дебюта на американския пазар на Fiat 500, италианците подготвиха няколко концепции на базата на мъника, сред които и компактния пикап Fiat 500 Cross Up.

Трансформацията на конвенционалния модел във Fiat 500 CrossUp започва с удължаването на задните калници, които са изработени от карбон, за да се отвори допълнително товарно пространство от 200 литра. “Легенът” на мини пикапа на свой ред е разделен на ниши за различни по големина и форма предмети. Част от оригиналния багажник, също е налична в купето, като достъпът до нея става след сваляне на задните седалки. Като опция може да се поръча хардтоп или кожено покривало за товарния отсек, както и хромирани рейки за закачане на въже, при укрепване на товар.

Трансформирането на Fiat 500 CrossUp включва като опция замяната на конвенционалния двигател с вътрешно горене с електромотори. Най-интересна е възможността за монтаж на кит за 4х4 задвижване, който пасва на всеки от предлаганите от Fiat двигатели.

Comments are closed.