АВТО 4x4 / бизнес

Fiat 500X до 2 месеца, нов кросоувър и нова Panda скоро

fiat_500X_4julyСлед като Jeep обяви плановете си за развитие в близкото бъдеще, скоро същото направиха и от посестримата компания Fiat. Италианците планират различни офанзиви на различните пазари, като интересни са новостите за Европа, както и тези в кросоувър сегмента.

Това, което очакваме с най-голямо нетърпение е новият Fiat 500X, който ще е на платформата на Jeep Renegade. Моделът ще прилича малко на конвенционалния 500 и по-скоро на ван версията 500L, като, разбира се, ще е с повишен клирънс и опция за 4х4 задвижване. Все още не е ясно дали пълноприводната трансмисия ще предлага сериозните възможности ма американския роднина или ще е някакъв по-опростен вариант. Със сигурност ще разберем около 4 юли, за когато е планирано официалното представяне на модела. Италианците вече показаха официални снимки на полуготовата каросерия на кросоувъра, а из интернет циркулират и доста папарашки снимки на маскирания със сериозен камуфлаж предсериен модел.

fiat_500X_bodyСред останалите новости, които очакваме от Fiat в близките години са изцяло нов компактен кросоувър през 2017 година, както и ново поколение на малката Panda през 2018. Що се отнася до леките коли, очакват се нов компактен седан, допълнен от хечбек и комби, евентуален нов В-модел и дълго дискутираната съвместна разработка на базата на Mazda MX-5.

Comments are closed.