АВТО 4x4 / премиери

Fiat 500X е готов (видео)

fiat_500x_teaser1Новият компактен кросоувър Fiat 500X явно вече е напълно готов. Италианският автопроизводител започна да пуска тийзър картинки и видео на модела, чиито официален световен дебют ще е на автомобилния салон в Париж през октомври.

 

fiat_500x_teaser2Както вече сме споменавали, Fiat 500X е базиран на новия Jeep Renegade, като американския мини SUV бе представен през пролетта в Женева. За италианската версия, от Fiat явно са решили да изчакат активния есенен сезон. В момента компанията силно ни загатва какво може да очакваме с прикаченото по-долу видео. това, което виждаме за момента, ни кара да вярваме, че Fiat 500X доста ще прилича на конвенционалния 500, но ще е с някои по-груби елементи като черни предпазни кори, увеличен клирънс и по-големи гуми.

Fiat 500X ще се предлага с гама от 4-цилиндрови двигатели MultiAir и MultiJet II, както и при Renegade, с предно или 4х4 задвижване, както и избор от две механични скоростни кутии, DDCT с двоен съединител и 9-степенен автоматик. Смятаме, че до няколко дни Fiat 500X ще бъде разкрит официално в интернет.

Comments are closed.