АВТО 4x4 / премиери

Fiat Panda 4×4 2013 ще дебютира в Париж

Новото поколение Fiat Panda 4×4 2013 ще бъде представен официално на започващия в края на септември автомобилен салон в Париж. Определен от производителя като “Super Panda”, моделът е с доста приятен и оф-роуд насочен външен вид, с пластмасови облицовки по купето, защити под шасито и алуминиеви акценти.

За да има способности извън пътя, Fiat Panda 4×4 2013 е с повишен клирънс спрямо конвенционалния модел и е с нови 15-инчови колела. Интериорът е семпъл, но доста приятен, с ново зелено табло и акценти от еко кожа по вратите.

Два двигателя ще са на разположение за новия Fiat Panda 4×4 2013 – 0,9-литров TwinAir с турбо и мощност от 85 к.с., както и 1,3-литров дизелов MultiJet II със 75 к.с. Новата 6-степенна трансмисия на Panda 4×4 е с бавна първа предавка за по-добър старт при оф-роуд. Задвижването е постоянно на четирите колела, с разпределяне на въртящия момент според условията. Системата е свързана е електронен контрол на стабилността и електронно блокиране на диференциалите чрез контрол върху спирачното усилие на колелата.

Comments are closed.