АВТО 4x4 / премиери

Fiat Panda 4×4 ще е в основата на бъдещия мини Jeep?

На автосалона в Париж бе представен серийният Fiat Panda 4×4, рекламиран от италианците като единственият модел от А-сегмента със задвижване на четирите колела. Автомобилът е базиран на стандартната 5-врата Panda и е дълъг 3680 мм, широк 1670 мм и висок 1600 мм, с колесна база от 2300 мм.

В сравнение с конвенционалната версия, Fiat Panda 4×4 е с по-грубичък външен вид, с черни пластмасови защитни елементи по купето, подкартерна защита и алуминиеви акценти. Клирънсът е повишен спрямо 2WD версията, като колата е качена на 15-инчови лети джанти с гуми 175/65/15.

Задвижването е чрез система за постоянно 4х4 “torque on demand” с електронен контролен куплунг и два диференциала, разпределяща мощността между предните и задните колела според условията на сцепление.

Fiat Panda 4×4 ще се предлага с 0,9-литровия двуцилиндров TwinAir турбо бензинов двигател с мощност 84 к.с и 1,3-литровият дизел MultiJet II със 74 к.с. И двата мотора ще се предлагат със старт-стоп функция и 6-степенна механична трансмисия с бавна първа предавка.

По последни слухове в интернет, именно Fiat Panda 4×4 ще е в основата на бъдещия Jeep B-SUV, който трябва да се появи до две години.

Comments are closed.