АВТО 4x4 / премиери

Ford Explorer Sport на пазара в САЩ от есента (галерия)

Ford Explorer Sport 2013 бе представен официално, броени дни преди началото на автомобилния салон в Ню Йорк. Определен като “безкомпромисен кросоувър”, моделът се отличава с ревизирана предница, лъскави черни повърхности, потъмнени стъкла на светлините и 20-инчови лети джанти.

В интериора се открояват черните кожени седалки, с подгряване за водача и предния пасажер, множество детайли в “технологичен” стил и осветление в пространството за краката.

Ford Explorer Sport е оборудван с двузонален климатик, камера за задно виждане, информационно-развлекателна система MyFord Touch и премиум аудиосистема Sony. Като допълнително оборудване се предлагат паркинг асистент, специални предпазни колани за задните седалки с интегрирани въздушни възглавници, дистанционно палене на двигателя, панорамен стъклен таван с два модула, автоматична врата на багажника и др.

Ford Explorer Sport е с 3,5-литров V6 EcoBoost двигател с 350 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е на четирите колела с интелигентна AWD система с режими за сняг, пясък и кал. Всъдеходът ще е в продажба в САЩ от есента.

Comments are closed.