MOTO & ATV / АВТО 4x4 / АТВ Новини / тунинг

Formula Cross YFC 450: рали карт на базата на ATV (галерия)

Formula Cross YFC 450 е разработен на базата на ATV-четириколката Yamaha YFZ 450 рали карт. Машината, дело на американската компания Formula Cross, е на цена от 7500 долара (без такси и доставка) под формата на “направи си сам” кит. Ако желаете бъгито да ви бъде сглобено в завода на фирмата в Калифорния, ще трябва да доплатите още 1350 долара. За ваша информация, цените не включват ATV-донора.

Formula Cross YFC 450 е изградена на тръбна рама с ролкейдж и купе от фибростъкло. Колесната база на мъника е 1854 mm, a цялостната дължина e 2972 мм. Ходът на окачването е 305 мм, а общото тегло започва от 281 кг според модификацията.

Рали картът е с електрически стартер, дискови спирачки, секвенциална трансмисия и специално окачване с А-рамена отпред и твърда ос отзад. За сигурността на водача се грижат спортна седалка и четириточкови колани.

От компанията производител не дават информация за мощност, ускорение и други динамични характеристики на Formula Cross YFC 450, а доставките на кита би трябвало да започнат през ноември.

Comments are closed.