Международни / Рали Новини

G-Energy Team води в шампионата след Baja Aragon 2014

g-energy_baja_aragonСлед като се класира на 4-о място в Baja Aragon 2014, отборът G-Energy Team, в лицето на Владимир Василиев и Константин Жилцов (MINI ALL4Racing), увеличи преднината си в Световния крос-кънтри шампионат на FIA. Руснаците имат общо 171 точки след 6-ия кръг на шампионата, което за момента ги бетонира като основни претенденти за Световната купа.
Gazpromneft – Lubricants Ltd., производител на премиум маслата G-Energy, е партньор на едноименния спортен отбор от началото на тази година, като развива сериозна програма за подпомагане и развитие на местни моторспорт събития в Русия, както и подпомага участието на руски отбори в регионални и световни крос-кънтри надпревари.
g-energy_baja_aragon3G-Energy тества своите масла и индустриални смазки непосредствено на състезателните трасета, като получава съвети и отзиви от най-добрите руски пилоти. Крос-кънтри състезанията дават уникална възможност да се потвърдят водещите характеристики на G-Energy продуктите при екстремни натоварвания на двигателите и другите възли на автомобилите. Така, Gazpromneft – Lubricants може допълнително да подобри състава на и без това висококачествените си продукти.
g-energy_baja_aragon2Александър Туркан, Генерален Директор на Gazpromneft – Lubricants Ltd., отбелязва: „G-Energy Team е едноличен лидер в класирането за Световната купа и това е още едно доказателство за качеството на премиум продуктите G-Energy Racing, доказали се в спортните BMW двигатели. Инженерните решения на X-Raid, който е наш технически партньор, ни позволяват да се състезаваме с автомобили от най-висок клас в рали-рейда, като сме конкурентоспособни на всички световни тимове. Лидертвото на отбора ни в шампионата е едновременно и лидерство на продуктите G-Energy в такава тежка дисциплина, каквато е рали-рейда”.
Още 4 състезания остават до края на Световния крос-кънтри шампионат. Следващият кръг на първенството е Hungarian Baja от 14 до 17 август.

Comments are closed.