АВТО 4x4 / тунинг

Geiger Cars напомпаха Ford F-150 SVT Raptor с 600 к.с.

F-150 SVT Raptor е може би най-яката модификация в гамата пикапи на Ford. Наскоро американската компания направи някои промени по возилото, за да го направи по-комфортен, но и същевременно по-способен извън пътя. Липсата на двигателни модификации, обаче, е осезаема, което подтикна тунинг компанията Geiger Cars да се захване с проблема.

Така, тунерите разработиха пакет за новия F-150 SVT Raptor с някои малки доработвания по външния вид. По-сериозна е работата под капака, където се помещава 6,2-литровият V8 с базова мощност от 411 к.с. Там, немските специалисти са успели да направят настройки, вдигащи мощността до бруталните 600 к.с. Това е постигнато чрез монтажа на компресор, който освен, че повишава мощността, влия е и върху намаляването на разхода на гориво.

Другите по-интересни неща в пакета на Geiger Cars за F-150 SVT Raptor са 6-степенна автоматична трансмисия, блокаж на диференциала, 17-инчови джанти с масивни 35-инчови оф-роуд гуми BF Goodrich, аудиосистема Sony, двузонален климатик и многобройни кожени елементи в кокпита.

Новият силов пакет за F-150 SVT Raptor може да бъде поръчан за версиите Super Cab и Super Crew Cab.

>>ВИЖТЕ НОВИЯ БРОЙ 98 НА СПИСАНИЕ OFF-ROAD.BG>>

Comments are closed.