АВТО 4x4 / концепции

General Motors подготвя ново поколение на луксозния SUV Buick Enclave

Малко встрани от световното автомобилно изложение в Женева остават останалите автофоруми по света. Така например, през април ще се проведе поредното издание на автомобилния салон в Ню Йорк, където ще видим доста интересни модели, като например новия Buick Enclave.

Buick Enclave е първият премиум всъдеход на General Motors, базиран на новата платформа Lambda, на която са разработени също GMC Acadia, Chevrolet Traverse и Saturn Outlook. В новата и освежена гама на Buick, Enclave заменя няколко стари модела като вана Terraza, кросоувъра Rendezvous и всъдехода Rainier.

За момента информацията за новия модел е оскъдна, но луксозният кросоувър ще получи сериозни промени за моделната 2013 година. За да ни подскажат това, от General Motors пуснаха тийзър картинка на интериора, която загатва за сериозни иновации като нов тип осветление, нова информационна и развлекателна система и др.

Buick Enclave 2013 ще бъде оборудван и с иновативна технология за сигурност, под формата на нов тип въздушни възглавници, който се отварят между водача и предния пасажер, предотвратявайки сблъсък между тях при страничен удар.

Comments are closed.