Интересно / събития

Герлен Шишри и Mini с опит за нов световен рекорд в неделя

guerlain_chicherit_mini_longest_jumpЛудата глава Герлен Шишри отново ще бушува с модифицирано Monster Energy Mini в името на рекорда. След като миналата година екстремният скиор и пилот от рали Дакар постави рекорд в книгата на Гинес за неасистирано задно салто с автомобил, сега ще се опита да подобри рекорда за най-дълъг скок с автомобил.

Тази неделя (16 март 2014) Шишри заедно със своето мегамодифицирано Mini Countryman ще се опита да прелети 110 метра и да се приземи на гуми, без да се попилее на молекули. Ако нещата се развият като миналата година – няма страшно. Според информацията, която имаме, тунингованият всъдеход на лудото франсе е с мощност има-няма 1000 (хиляда) „кончета“ (!!!), но за сметка на това е с гуми Toyo Open Country M/T, с каквито карат всички американци в рали Дакар.

guerlain_chicherit_mini_longest_jump_2Настоящият рекорд от 101,19 метра, който Mini и Герлен ще се опитат да разбият, е постигнат от двукратния Formula Drift шампион Танър Фауст през 2011 г. Миналата година Шишри спретна жестоко шоу във френския курорт Тин (Tignes) със своето задно салто, а сега се очаква интересът към новото изпълнение да е още по-голям.

При техническа възможност, списание OFF-road.BG ще се опита да излъчи на живо опита на Герлен Шишри за най-дълъг скок с автомобил, а дотогава се надъхвайте с клипчето от задното салто:

Comments are closed.