Рали Дакар / Рали Новини

Герлен Шишри се завръща в X-Raid за рали Дакар, но…

France's driver Guerlain Chicherit wavesФренският пилот Гелен Шишри бе част от екипа на X-Raid няколко години, докато на рали Дакар 2011 сгафи жестоко, разбивайки първото състезателно Mini All4 Racing. Тогава бе изгонен от шефа на немците Свен Квант, но все още работи по другите си проекти извън рали-рейд с Mini и Monster.

След нелепата случка, Шишри започна да се състезава с бъги SMG, като се справи прилично. В тазгодишния Дакар бе част от проекта на Ерик Вигурьо с американски бъгита, заедно с „балистичния“ БиДжей Болдуин, но и двете машини не видяха финала на мегамаратона.

Сега, според запознати източници, Герлен Шишри се завръща в X-Raid, и то по молба на Квант. Само че, френският пилот няма да кара Mini, въпреки овакантените от Стефан Петерханзел и Насър Ал Атия места. Публична тайна в света на рали-рейда е, че шефът на X-Raid е купил двете състезателни бъгита, с които Ал Атия и Карлос Сайнц стартираха на по-миналия Дакар.

Идеята на Квант и X-Raid e, със заднозадвижваните машини да дадат сериозен отпор на новия тим на Peugeot, който идва със сериозна заявка да доминира в Южна Америка.

Нашите източници твърдят, че Герлен Шишри вече е провел тестове с новото X-Raid бъги в Мароко, успоредно с „тренировките“ на Mini машините. Какво следва оттук нататък ще разберем много скоро…

Comments are closed.