Рали Дакар / Рали Новини

Герлен Шишри заменя Ерик Вигурьо в EVR team за Дакар 2014

evr_team_chicherit_dakar_2014Ерик Вигурьо няма да участва като пилот в рали Дакар 2014, а ще бъде мениджър на собствения си отбор EVR team. На негово място в новия болид Chevrolet Colorado ще бъде Герлен Шишри, който в Дакар 2013 направи силно завръщане.

„Това е може би късно решение, но без съмнение най-доброто такова за рали Дакар 2014”, заяви Ерик Вигурьо. „Тази година бях доста зает с конструирането на новите бъгита заедно с Jefferies Racing и нямах време да се подготвя за надпреварата чисто физически. Герлен се справя доста добре с този тип машини и смятам, че заедно с БиДжей Болдуин ще дадат максимума за EVR team. Сега ще съм мениджър на отбор, който е наполовина американски и наполовина френски, но и преди съм се занимавал с международен бизнес и се надявам опитът ми да послужи и тук”, продължава живеещият в Калифорния французин.

„Разбира се, малко ми е неприятно, че няма да съм пилот, но по-важно е бъдещето на EVR team. През март започнах от нулата, а сега имам страхотен отбор, с две чисто нови машини и двама елитни пилоти на най-голямото оф-роуд състезание в света. Догодина все пак ще ме видите зад волана на автомобил в някои от кръговете от Световния шампионат на FIA, както и на рали Дакар 2015”.

Герлен Шишри е повече от щастлив за този си шанс: „През юни загубих основния си спонсор за рали Дакар. Оттогава се боря със зъби и нокти за участие в състезанието. Не беше лесно, но за мен е невъзможно да си стоя вкъщи по това време на годината. Благодаря на Ерик за възможността”.

Благодарение на Шишри и Болдуин, Вигурьо успя да си осигури сериозен спонсор в лицето на енергийната напитка Monster Energy. Това, ще осигури по-гладкото протичане на рали Дакар за EVR team и стабилни финанси за в бъдеще.

Comments are closed.