Интересно / Холивуд 4x4

Gigahorse: луда машина за продължението на „Лудия Макс“ (галерия)

Не, не виждате двойно, просто това е Gigahorse. Странното возило ще е колата на някой от героите в предстоящото продължение на филма “Лудия Макс” – Mad Maх: Fury Road. Оф-роуд машината представлява съединени две купета на Cadillac от 1959 година с два V8 Supercharged агрегата, свързани с обща скоростна кутия, и стои върху шаси от монстър трък.

Новият филм за героя ще бъде с Чарлийз Терон в ролята на Фуриоза и Том Харди, който ще замени емблематичния Мел Гибсън като Лудия Макс. Снимките на филма текат в Намибия, тъй като според режисьора, Аутбека в Австралия е станал прекалено зелен и не отговаря на апокалиптичната атмосфера на продукцията.

Освен бруталния Gigahorse, в следващите епизоди (да, ще има поне два) на “Лудия Макс” ще видим още няколко откачени возила подобни на този трък, обичайните бъгита, мотоциклети и всякакви други чудатости на колела. Или казано обобщено: 130 автомобила и мотоциклета и близо 200 каскади!

Производството на модела е в Намибия, защото според директора в Америка всичко е станало прекалено „зелено“. Другите модели от филма също са впечатляващи, но не толкова колкото този. Каскадьорът на филма каза, че в кадрите ще се видят „130 автомобила и мотоциклета, както и 198 различни каскади“.

Но феновете не трябва да бързат да се радват, тъй като снимките на двете продължения ще текат близо две години и половина и скоро няма да видим Gigahorse в действие из киносалоните.

Ето и други представители на МПС-извращенията, характерни за “Лудия Макс”, заснети, докато се придвижват към снимачната площадка:

Comments are closed.