Интересно / събития

Goodyear направи оф-роуд гума с размерите на слон

Goodyear RM-4A+ Off The RoadКомпанията Goodyear представи най-голямата гума в гамата си до момента. Става въпрос за тежкотоварния оф-роуд модел RM-4A+ Off The Road с размер 59/80R63, която е с височината на голям слон и почти същото тегло. Тази гигантска OTR гума е проектирана да пренася стотици тонове скали и други материали и е част от Rock Mining (RM) гамата колела на компанията.

Гигантската 63-инчова (диаметър на джантата) гума е предназначена за монтаж на най-голямото оборудване за подземни и наземни мини за въглища, твърди скали, злато и мед.

С височина от 4.023 метра Goodyear RM-4A+ Off The Road е по-висока от законово допустимата височина за полуремаркетата в Европа (4 метра) и е с метър по-висока от баскетболен кош. В нейните 5 400 кг се съдържат модерни технологии, които позволяват на гумата да пренася товар от 100 000 кг със скорост до 50 км/ч.

Технологиите, който се съдържат в гумата, са свързани с материалите, конструкцията и дизайна. 63-инчовата гума има стоманени каркас и коланен пакет и е прецизно изработена, с помощта на съвременно производствено оборудване. За дизайна на гумата са използвани методи за компютърни симулации, като Goodyear работи съвместно с производителите на минни машини, за да гарантира, че гумата е най-подходящата за техните превозни средства.

Новата гигантска гума на Goodyear е с каучуковата смес с охлаждаща технология на протектора CycleMax, взаимнозаключващи се централни канали за повишена стабилност и доплнително охлаждане. Високият ъгъл на каналите без посока на въртене подпомагат сцеплението, а специални допълнителни елементи на страницата помагат за намаляване на загряването на гумата.

63-инчовата гума Goodyear RM-4A+ Off The Road се предлага в два размера: 53/80R63 и 59/80R63; с три вариации на смесите и две дълбочини на каналите (E3 и E4), или общо 12 варианта.

Comments are closed.