АВТО 4x4 / премиери

Готов е фейслифтът на Skoda Yeti

skoda_yeti_faceliftОбновеният компактен всъдеход Skoda Yeti за моделната 2014 година ще отбележи своята световна премиера на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Фейслифтът на чешкия SUV вече изглежда по-рафиниран от предшественика си и обещава различни подобрения.

Макар силуетът да е идентичен с този на досегашния Skoda Yeti, предницата е доста обновена, в стила на новите леки коли на марката. Високопроходимият модел е със сходна на новата Octavia решетка, спортно изглеждаща предна броня и биксенонови фарове с LED дневни светлини. Задницата не е минала толкова сериозно „под скалпела”, но се забелязват леки промени във светлините.

skoda_yeti_facelift (1)Подобно на своя братовчед Volkswagen Tiguan, новият Skoda Yeti ще се предлага в две стилови версии – градска и оф-роуд. Основните разлики са в черните брони и открояващите се защити под купето на „горския вариант, докато при градския тези елементи са в цвета на купето. Все пак и двете версии ще предлагат 4х4 задвижване и са с еднакъв клирънс от 180 мм.

Освеженият Yeti ще е първият модел на Skoda, предлагащ се с опционална камера за заден ход. Сред останалите новости са Led осветлението на купето и система за стартиране на двигателя KESSY. Двигателната гама ще включва 3 бензинови и 4 дизелови двигателяс мощност от 105 д о170 к.с. Най-икономичният вариант GreenLine с 1,6-литров дизелов двигател във версия с предно предаване и механична скоростна кутия ще е с комбиниран разход от 4,6 л/100 км и СО2 емисии от само 119 г/км.

Comments are closed.